Ταχίνι, πηγή βιταμινών και ενέργειας κατά την διάρκεια της νηστείας.

Η Σαρακοστή καλά κρατεί και μαζί της η νηστεία. Το ταχίνι είναι μια τροφή πολύτιμη αυτή την περίοδο. Συμπληρώνει την έλλειψη των ζωικών λιπαρών σε πολλές αλμυρές και γλυκές παρασκευές με επιτυχία και αυτό το καθιστά μια δημοφιλή τροφή. Αλλά και για ένα άλλο λόγο, το ταχίνι αποτελεί έναν διατροφικό θησαυρό καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Αυτός είναι ο λόγος που αποτελεί μια σοφή διατροφική επιλογή καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Όπως είναι γνωστό προέρχεται από την πολτοποίηση των σπόρων του σουσαμιού, μετά την αποφλοίωση και την ξήρανση τους. Το μαύρο ταχίνι που προέρχεται από αναποφλοίωτο σουσάμι αποτελεί μια θρεπτικότερη και υγιεινότερη επιλογή, αφού περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες.
Έτσι, το ταχίνι αποτελεί μια σημαντική πηγή βιταμινών και ενέργειας κατά την διάρκεια της νηστείας, οπότε οι επιλογές στη διατροφής μας περιορίζονται. Στην Καφεμπορική Έβρου επιλέγουμε να σας προσφέρουμε τα καλύτερα και φρεσκότερα προϊόντα και στην περίοδο της Σαρακοστής. Εδώ και χρόνια διαλέγουμε για εσάς, τους εκλεκτούς πελάτες μας, το καλύτερο ελληνικό ταχίνι, ολικής άλεσης και ανεπεξέργαστο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αλλά και με μεστή γεύση.

Η δημοσίευση στις Γλυκιές Ιστορίες,που επισυνάπτουμε, είχε την απαρχή της στην επίσκεψη και την αναφορά στον Γαστρονόμο της αγαπημένης μαγείρισσας, δικής μας και όλης της Ελλάδας, της αξέχαστης Εύης Βουτσινά που δοκίμασε κι επιδοκίμασε την επιλογή μας στο ντόπιο και αυθεντικό ταχίνι.

“«Μαύρο», ελληνικό

Σκούρο ταχίνι από καστανό ελληνικό σουσάμι αγοράζω … από την Καφεμπορική Εβρου του Ανδρέα Θαλασσοχωρίτη στην Ορεστιάδα, κοντά στα ΚΤΕΛ. Αυτοί οι άνθρωποι, μερακλήδες στη δουλειά τους, ψάχνουν, προμηθεύονται και είναι σε θέση να σου εξηγήσουν τα… μυστήρια των εκλεκτών προϊόντων τους.”

http://www.glykesistories.gr/epiloges/3624/Tachini-x-6

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s