Σχετικά με μας…

Η Καφεμπορική Έβρου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή καφεκοπτεία στο χώρο της χονδρικής και της λιανικής πώλησης καφέ και συναφών προϊόντων για πλέον από δύο δεκαετίες, στην περιοχή της Θράκης. Το κατάστημα ίδρυσε το 1997 ο Ανδρέας Θαλασσοχωρίτης, ένας νέος έμπορος με πολύ αγάπη για το ρόφημα του καφέ, που είχε μόλις μετοικήσει στην πόλη της Ν. Ορεστιάδας. Η διεύθυνση του καταστήματος είναι στην γωνία Τσερκέζη (πρώην Σκρά) και Αδριανουπόλεως και παραμένει στον ίδιο χώρο είκοσι χρόνια μετά.

Ευρισκόμενη στο κέντρο του Βόρειου Έβρου, δραστηριοποιείται προσφέροντας αρωματικά χαρμάνια καφέ, φρεσκοψημένα και φρεσκοαλεσμένα, επιτόπου στο χώρο διάθεσής τους. Η επιχείρηση βρέθηκε γρήγορα στην πρωτοπορία του κλάδου της στην περιοχή, καθώς προσφέρει επαγγελματική υποστήριξη και στον χώρο της μαζικής εστίασης. Την δεκαετία του 1990 ο Α. Θαλασσοχωρίτης μαθαίνει τους κατοίκους του Έβρου – και όχι μόνο αυτούς, αφού η επιχείρηση αποστέλλει καφέ σε όλη την Ελλάδα κατόπιν παραγγελίας – να απολαμβάνουν τον «Βυζαντινό καφέ» δικής του έμπνευσης και παρασκευής, αλλά και τα χαρμάνια φίλτρου και πιο πρόσφατα του εσπρέσσο, που ο ίδιος παρασκευάζει, τροφοδοτώντας την λιανική αγορά αλλά και τις καφετέριες, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα αναπτύσσει δραστηριότητα και στην εμπορία συναφών ειδών, όπως είναι το τσάι, οι ξηροί καρποί, τα βότανα και τα μπαχαρικά. Η μεγάλη επιτυχία σε αυτά τα είδη είναι ότι καταφέρνει να προσφέρει μια τεράστια ποικιλία από το κάθε είδος ξεχωριστά που όμοιά της δεν συναντάται σε κατάστημα της επαρχίας. Αυτό επιτυγχάνεται με την επιλεκτική εισαγωγή προϊόντων από το εξωτερικό, όπου είναι χρήσιμο.

Η Καφεμπορική Έβρου παραμένει σταθερή στις υπηρεσίες και τα προϊόντα που διαθέτει και προσφέρει στους πελάτες της απαράλλακτα τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Παραμένει μια καθαρά μικρή οικογενειακή επιχείρηση από επιλογή, αλλά δυναμικά αναπτυσσόμενη, καθώς απασχολεί τέσσερις εργαζόμενους που γνωρίζουν προσωπικά τους πελάτες της επιχείρησης.  Τέλος, παραμένει πάντα ένα  παραδοσιακό καφεκοπτείο με την καθιερωμένη έννοια του όρου, ένας χώρος δηλαδή όπου οι ποικιλίες του καφέ χαρμανιάζονται, καβουρδίζονται, κόβονται και πωλούνται με υπευθυνότητα και από το ίδιο προσωπικό κάθε μέρα. Κάνουμε έρευνα και επιλέγουμε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία στους πελάτες μας να έχουν τον τελικό λόγο και να κάνουν την επιλογή που τους ταιριάζει. Η φιλοσοφία μας είναι να προσφέρουμε αγνά, παραδοσιακά διατροφικά αγαθά, επιλέγοντας τους καλύτερους προμηθευτές.